Organizarea judiciara, alaturi de competenta si specializarea instantelor judecatoresti si sistemul cailor de atac reprezinta elementele esentiale ale reformei în justitie, având în vedere ca ele contribuie la realizarea unui act de justitie competent si profesionist, permitând o cunoastere aprofundata a naturii cauzelor deduse judecatii în anumite materii.
Aparitia unei noi editii a lucrarii a fost determinata de pronuntarea Deciziei Curtii Constitutionale din 16 iulie 2020 (nepublicata) referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 524 alin. (3) C.proc.civ. si a unor decizii ale ÃŽnaltei Curti de Casatie si Justitie referitoare la:
interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 666 alin. ... citeste mai departe
Aparitia unei noi editii a lucrarii a fost determinata de pronuntarea unor decizii ale ?naltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv ale Curtii Constitutionale a Rom?niei, referitoare la:
? exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 127 privind competenta facultativa
? interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 182 si art. 183 privind ... citeste mai departe
Elaborata initial ca un curs sintetic ?n vederea sustinerii examenului de licenta la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, editia 5 a lucrarii Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila depaseste ?ntinderea ceruta de rigorile unui astfel de examen.
Detalii: Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia 5.